Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Vprašanja in odgovori Noni novičke  

Na tržišču je več vrst Noni soka, obstajajo tudi druge oblike, kot so tablete. Kakšna je razlika?

Odgovor:
Ta odgovor se najbolje razloži v treh točkah:

Prvo točko bomo razložili na primeru vinske trte.
Vsakdo ve, da ni vseeno kje trta raste. Ni samo pomembno, da ima trta dovolj sonca in padavin. Pomembna je tudi zemlja in na splošno podnebje v katerem raste. Za primer vzemimo cviček, ki se ga lahko prideluje le v dolenjskem vinorodnem okolišu in nikjer drugje po svetu. Drugje je nemogoče ustvariti tak okus. Še boljši primer je trta vrste Refošk, ki se prideluje na Primorskem. Iz iste trte na Krasu pridelujejo Teran. Vini prihajata iz iste trte, vendar sta popolnoma različni tako po zgradbi, kot po okusu. Pa čeprav se pridelujeta le 30km narazen.
Enako je pri Noni sadežu. Zelo je pomembno kje raste, kakšno ima zemljo, podnebje, padavine, sonce. Sadež je lahko obran samo na drugem pobočju hriba in sok bo imel bistveno manj dobrih snovi.

Druga točka je način pridelave soka:
Pomembno je da je sok pridelan in shranjen tako, da v njem ostane čim več koristnih snovi. Podjetje Tahitian Noni International je na primer patentiralo svoj postopek predelave soka iz sadeža v steklenico. Pomembno je tudi da v njem ni konzervansov in da je pridelan iz sadja, ne pa iz koncentrata soka, ki mu je potem dodana voda.
S prostim očesom boste dober noni sok najlažje ocenili z naslednjimi kriteriji: sok mora biti rjavkasto-rdeče barve, biti mora dovolj gost tako da se ne vidi skozenj in na dnu mora imeti usedlino (gosti sok).

Tretja točka pa je sama oblika v kateri se prodaja Noni
Najbrž vam ni potrebno preveč razlagati da je naravni sok boljši od umetnih preparatov. Tablete in pa sokovi pridobljeni iz koncentratov so mnogo slabši kot pa sok, ki se pridela neposredno iz sadeža v steklenico. 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.