Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Rak


Avtor: Wang MY ()
Naslov: Noni zmanjšuje raven ogljikovih tetrakloridov
Vir: Wang MY et al. Acta Pharmacol Sin, 2002 Dec; 23 (12): 1127-1141.

 

V Noniju so s pomočjo ogljikovega tetraklorida odkrili velike količine antioksidantov. Ogljikov tetraklorid je karcinogena snov, ki je prisotna v jetrih. Nižja je njegova vrednost, manj je verjetnosti, da bo oseba zbolela za rakom na jetrih.
V testne epruvete so zmešali TAHITIAN NONI® sok skupaj z ogljikovimi tetrakloridi. Antioksidanti v noniju so močno zmanjšali karcinogene, po drugi strani pa je v testnih epruvetah brez soka raven ogljikovih tetrakloridov ostala enaka. 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.