Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Protibakterijsko delovanje


Avtor: Saludes, Jonel P., Garson, Mary J., Franzblau, Scott G., Aguinaldo, Alicia M.
Naslov: Sestavine iz heksanske frakcije rastline Morinda citrifolia delujejo proti bradavicam
Vir: PHYTOTHER RES. 2002 Nov;16(7):683-5.

 

Surov etanolni ekstrakt in heksanska frakcija iz rastline Morinda citrifolia kažeta na učinek delovanja proti bradavicam. Najbolj zastopane sestavine heksanske frakcije so E-fitol, cikloartenol, stigmasterol, -sitosterol, campesta-5,7,22-trien-3-ol in ketosteroda stigmasta-4-en-3-on ter stigmasta-4-22-dien-3-on. E-fitol, zmes dveh ketosteroidov, in epidioksisterol iz snovi campesta-5,7,22-trien-3-ol kažejo aktivnost delovanja proti bradavicam.


 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.