Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Protibakterijsko delovanje


Avtor: LIMYATI DA, JUNIAR BL.
Naslov: Jamu Gedong, vrsta tradicionalne medicine v Indoneziji: Mikrobna kontaminacija surovin in končnih produktov
Vir: JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY, 1998 DEC; 63(3): 201-8

 

Izvedli so kontaminacijo sedmih vrst Jamu Gedong (JG) in njihovih surovin. Rezultati kažejo, da so bili vzorci močno kontaminirani z bakterijami, kvasovkami in plesnimi. Podobne rezultate so opazili tudi na rastlinskih sestavinah JG. Sadež rastline Morinda citrifolia je bil manj kontaminiran in ima antibakterijsko in protiglivno aktivnost.


 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.