Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Protibakterijsko delovanje


Avtor: : C.P. LOCHER, M.T. BURCH, H.F. MOWER, J. BERESTECKY, H. DAVIS, B. VAN POEL, A. LASURE, D.A. VANDEN BERGHE, A.J. VLIETINCK ()
Naslov: Protimikrobna aktivnost in antikomplemetna aktivnost ekstraktov, pridobljenih iz izbranih zdravilnih zelišč s Havajev
Vir: JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY 49: 23-32 (1995)

 

Izbrane rastline (vključno z rastlino Morinda citrifolia) že dolgo uporabljajo v polinezijski tradicionalni medicini. In vitro so testirali njihovo protivirusno, protiglivno in antibakterijsko aktivnost. Razloženih je več tehnik ekstrakcije.


 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.