Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Protibakterijsko delovanje


Avtor: O.A. BUSHNELL, MITSUNO FUKUDA, AND TAKASHI MAKINODAN
Naslov: Antibakterijske lastnosti nekaterih rastlin s Havajev
Vir: PACIFIC SCIENCE 4: 167-183 (1950)

 

V poskusu so 17 rastlin testirali na okužbo s patogenimi enteričnimi bacili. Morinda citrifolia je bila učinkovita proti patogenom prebavnega trakta (P. aeruginosa, M. pyogenes in E.coli). Ekstrakt iz zrelega sadeža Morinde citrifolie je kazal zmerne antibakterijske lastnosti proti bakterijam Salmonella typhosa, Salmonella montevideo, Salmonella schottmuelleri, Schigella paradys, BH in Shigella paradys.


 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.