Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Koža


Avtor: VIQAR UDDIN AHMAD AND SHAHEEN BANO ()
Naslov: Izolacija ß-sitosterola in ursolne kisline iz rastline Morinda citrifolia
Vir: JOURNAL OF THE CHEMICAL SOCIETY, PAKISTAN. VOL. 2, NO.2

 

Iz svežih listov rastline Morinda citrifolia so izolirali kristalno zeleno-rumeno snov. Pri rekristalizaciji iz metanola so se pokazali beli, svetleči kristalčki, katere so identificirali kot ursolno kislino. Druga snov je bila ß-sitosterol.

Ursolna kislina se v medicini uporablja tako topično, kot tudi notranje. Uporablja se pri mnogih kozmetičnih izdelkih, saj deluje protivnetno in protitumorno. 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.