Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Rak


Avtor: Dr. Anne Hirazume-Kim
Naslov: Noni podaljša življenjsko dobo miši okuženih z rakom
Vir: Hirazumi, A. E. Furusawa, S.C. Chou & Y. Hokama Proc. West. Pharmacol. Soc. 37: 145-146 (1994).

 

Dr. Anne Hirazumi-Kim, raziskovalnka na Univerzi Ha waii, je izvedla več eksperimentov, kjer je preverjala vpliv Nonija na rakave celice.

V teh eksperimentih je vbrizgala mišim celice iz linije rakastih celic pljuč Lewis. Brez zdravljenja so okužene miši živele še 9 do 12 dni.

Če pa je zdravila miši z Noni sokom, se je življenjska doba miši povečala povprečno od 105 do 123 odstotkov. Devet od 22 miši zdravljenih z Noni sokom je živelo več kot 50 dni! 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.