Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Rak


Avtor: T. Hiramatsu, M. Imoto, T. Koyano, K. Umezawa.
Naslov: Noni zavira RAS rakave celice
Vir: Cancer Letters 73: 161-166 (1993).

 

Japonski znanstveniki so raziskali 500 različnih vrst ekstraktov tropskih rastlin. Ugotovili so, da je Noni najbolj učinkovit pri zaviranju in normaliziranju RAS rakavih celic. RAS je majhen protein, ki je del RNA v vsaki celici. Sodeluje pri reprodukciji celice. Ko je RAS aktiviran s strani karcenogenega proteina, se celica začne nekontrolirano razmnoževati, kar privede do karcenogenega tumorja. Z ustavitvijo razmnoževanja RAS rakavih celic se zaustavi razvoj raka.


 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.