Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Splošne raziskave


Avtor: WANG, Mian-Ying, WEST, Brett J., JENSEN, C.J., NOWICKI, D., SU, Chen X., PALU, Afa K., ANDERSON, Gary. ()
Naslov: Morinda citrifolia (Noni): Literarni pregled in nedavni napredki v raziskavah Nonija
Vir: ACTA PHARMACOLOGICA SINICA 2002 DEC; 23 (12): 1127-1141.

 

Morinda citrifolia (Noni) ina antibakterijski, protivirusni, antitumorski, antihelminitski, analgetični, hipotenzien in protivnetni učinek. Poleg vsega pa še izboljšuje imunski sistem. V študije so vključene tudi farmakokinetske študije Tahitian Noni ® Soka, kjer so kot marker uporabili skopoletin. Testi alergenosti in toksičnosti Tahitian Noni ® Soka kažejo, da lahko na dan zaužijemo 80mL/kg telesne teže soka, pri tem pa ni opaženih nikakršnih stranskih učinkov.


 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.