Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Želodec in prebava


Avtor: Pu, H.F., et al ()
Naslov: Učinek soka Morinde citrifolie (Noni) na praznjenje želodca podganjih samcev
Vir: Chinese Journal of Physiology, Vol. 47(4) pp. 169-174. 2004

 

Znanstveniki so izvedli poskus, kjer so podganjim samcem enkrat dnevno dali Noni v koncentracijah 0.25, 1 ali 4ml/kg. Podgane v kontrolni skupini so namesto Nonija dobivale vodo, eksperimentalno skupino pa so preko noči pustili in nato izmerili gibljivost prebavnega trakta. H. F. Pu in soavtorji iz Državne Yang-Ming univerze v Taipeiu (National Yang-Ming University in Taipei) so ugotovili sledeče: oralno uživanje Nonija inhibira praznjenje želodca preko mehanizma, kateri vključuje stimulacijo CCK izločanja in CCK1 aktivacije receptorja.


 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.