Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Splošne raziskave


Avtor: dr. Ralph Heinicke (raziskovalec na področju encimov)
Naslov: Podrobne raziskave Nonija
Vir:

 

Ob svojem raziskovanju ananasa (zelo cenjen v naravni medicini) je dr. Heinicke preizkušal encim bromelain. Pri tem je odkril tudi spojino kseronin, katerega telo nujno potrebuje, da bi lahko vsakih sto dni obnovijo izbrane, posebne molekule v telesnih celicah. Prav tako je ugotovil, da zdravje in samo življenje brez kseronina nista mogoča.

Začel je raziskovati kaj so "predhodniki" te spojine. Ugotovil je, sta to prokseronin in prokseronaza. Bil je presenečen, ko je odkril, da ima Noni sadež 800 krat več prokseronina kot ananas. Z raziskovanjem Noni sadeža je nadaljeval. Rezultati so bili presenetljivi. Znanstveniki na Japonskem, Havajih, v Franciji, Mehiki in Ameriki so sadež proučili in prišli do enakih rezultatov. 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.