Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Noni raziskave Noni novičke  


Antioksidanti


Avtor: ZIN, Z. M., ABDUL-HAMID, A., OSMAN, A.
Naslov: Antioksidativna aktivnost ekstraktov korenin, sadežev in listov rastline Mengkudu (Morinda citrifolia L.)
Vir: JOURNAL OF FOOD CHEMISTRY, VOL. 78, NO. 2, PP. 227-231. 2002

 

V študiji so preiskovali antioksidativno aktivnost ekstraktov iz različnih delov rastline Mengkudu (Morinda citrifolia L.) – listje, sadeži in korenine. Kot topila so uporabili metanol in etil acetat, antioksidativne učinke pa so izmerili s FTC (ferric thiocyanate method) in TBA (thiobarbituric acid test) metodama. Korenine so pokazale najvišjo aktivnost. Rezultati kažejo na to, da k antioksidativni aktivnosti rastline Mengkudu prispeva več različnih snovi, ki se nahajajo v rastlini. Aktivnost v koreninah je morda najvišja zaradi tako polarnih kot nepolarnih snovi, v listih in sadežih pa najdemo samo nepolarne substance.


 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.