Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Izkušnja Noni novičke  


Srce in ožilje


Avtor: B. Rusek
()
Država: Avstralija
Naslov: Noni sok za moje srce

Črta

V začetku decembra leta 1998 sem imela srčni napad. Ko so me odpustili iz bolnišnice, sem še vedno imela probleme z bitjem srca. Nisem več mogla iti po nakupih, opravljati gospodinjskih opravil, se ukvarjati z lončarstvom ali urejati vrt. Probleme s srcem sem imela tudi med gledanjem televizije ali ležanjem v postelji. Dnevno sem pojedla štiri do šest tablet zaradi bolečin v srcu. Prej sem bila zelo aktivna, zato sem se težko sprijaznila z nastalo situacijo. K sreči je pri meni živela hčerka, saj brez nje nisem mogla shajati.

Rosa, moja soseda, je predlagala, da bi mi mogoče lahko pomagal Noni sok. Rekla je, da je pomagal njeni mami potem, ko jo je zadela kap. Nisem imela nobene druge izbire, kot da ga preizkusim, saj zdravniki razen zdravil niso imeli nobene druge rešitve. Nisem polagala velikega upanja, saj sem poizkušala znižati krvni pritisk in holesterol zadnjih 25 let prez uspeha. V vsakem primeru sem vsak dan jemala tablete, tako da nisem imela česa izgubiti.

Odrasla sem v majhni vasici na Poljskem, kjer nisem poznala drugih zdravil razen zelišč. V vasi ni bilo zdravnika ali bolnice. Če smo zboleli, nam je moja babica dajala različna zelišča, sadeže, rože in druge rastline. Moja hčerka ni verjela, da bi mi lahko 30ml soka dnevno kakorkoli pomagalo! Konec januarja 1999 sem začela piti 30ml Noni soka vsako jutro.

Ko sem mesec kasneje spila prvo steklenico, sem prenehala jemati tablete. Na polovici druge steklenice sem opazila da so se mi izboljšali nohti. Prej so bili zelo tanki in krhki zaradi vseh zdravil, ki sem jih jemala. Stalno so se lomili in cveteli. Ugotovila sem tudi, da nimam več bolečin zaradi artritisa v rokah, kolenih in gležnjih. Dlesni so bile manj občutljive in prenehale so krvaveti, nisem imela več prebavnih težav. Maja leta 1999 se je krvni pritisk znižal na 130/70, holesterol pa je padel na 5,9. En teden po pregledu se je začela pojavljati omotica. Zdravnik mi je predpisal manj zdravil proti visokemu krvnemu pritisku in omotice so izginile. Septembra je bil moj krvni pritisk še vedno 130/70, holesterol pa 4,9. In to po tem, ko sem zmanjšala doze tablet! Maja 2000, točno po letu dni, je bil krvni pritisk 120/70 in holesterol 5,1. Sedaj jemljem pol manj zdravil kot prej in počutim se bolje kot že dolgo ne.

Kako vem da Noni sok deluje? Stara sem 75 let, okopavam vrt, kosim travo, uživam v dolgih sprehodih, imam več energije, kot že dolgo ne in nimam več nikakršnih bolečin. Delam lahko kar se mi zljubi. Spet uživam svoje življenje.

 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.