Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Izkušnja Noni novičke  


Odvisnost


Avtor: Amanda E.
()
Država: Avstralija
Naslov: Absolutno nobene želje po cigareti

Črta

Ime mi je Amanda, živim v Queenslandu v Avstraliji. Delala sem v dobrodelnih organizacijah več kot 12 let. Zadnjih 17 let sem redno kadila cigarete, občasno tudi marihuano. Pred približno 18 meseci je moj oče mene in mojega partnerja seznanil s tem sokom. Prebrala sem, da pomaga pri odvisnostih, vendar sem bila zelo skeptična. Nadaljevala sem s kajenjem cigaret, hkrati pa sem začela piti 30 ml soka dnevno. Nisem se mogla prepričati, da mi bo Noni sok pomagal. Želela sem le videti rezultate. Na moje presenečenje se je po nekajmesečnem rednem pitju soka zgodilo nekaj neverjetnega. Nezavedno sem pokadila manj cigaret, opazila sem tudi, da mi okus in vonj ne prijata več. Tako sem se januarja 2002 odločila da prekinem tako z nikotinom, kot tudi z marihuano.

Slišala sem, da morajo osebe, ki prenehajo kaditi, spremeniti določene navade, da bi si s tem olajšali odvajanje. Bila sem pripravljena. Tistega januarskega jutra, ko sem se odločila prekiniti s kajenjem, sem se odločila preizkusiti samo sebe. Pred službo sem se, kot je bilo običajno, dobila s kolegi kadilci. Sedela sem in se pogovarjala, hkrati pa vohala dim iz drugih cigaret. Na moje presenečenje nisem imela nobene potrebe po cigaretah. Ves dan sem se sprehajala po podjetju in opažala, da v sobah, ki so imele vonj o cigaretah, nimam absolutno nobene želje po njih. Nisem spremenila nobene navade in nisem imela nobenih stranskih učinkov, saj je Noni sok naraven. Nisem imela nobenih nihanj v razpoloženju in nisem se zredila, vse zaradi Noni soka. Nisem potrebovala nobenih nadomestkov za nikotin. Ne morem se dovolj zahvaliti očetu, ki je predstavil meni in mojemu partnerju ta čudežen sok. Hvaležna sem ne samo za moje zdravje, ampak tudi za boljše življenje z mojimi otroki, družino in prijatelji. Ponosna sem, da lahko rečem: odvadila sem se kajenja cigaret in marihuane.

 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.