Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Izkušnja Noni novičke  


Koncentracija / hiperaktivnost


Avtor: Denise C.
()
Država: ZDA
Naslov: Sin nima več težav s koncentracijo

Črta

Mojemu sinu Michaelu so pri šestih letih odkrili da ima težave s koncentracijo (ADD). Domače naloge so bile nočna mora. Takrat se je Mike le s težavo zbral.

Z možem sva poizkusila številne druge reči, saj mu Ritalin ni pomagal. Ni hotel jesti in ni mogel spati. Poleg tega pa nam je njegova učiteljica rekla, da se opazi, da Mike jemlje zdravila, vendar nam je svetovala, da doze ne povečujemo. Michael je bil v šoli čisto pasiven, sploh se ni mogel zbrati.

Tako smo naslednjih 11 let poizkušali vse mogoče, da bi se mu stanje vsaj malo izboljšalo (vitaminske in mineralne nadomestke, encimske terapije, ...), pa se kljub temu ni in ni mogel skoncentrirati.

Nekega dne sem brala v časopisu o noni soku kako pomaga pri avtizmu. Ne vem zakaj sem takrat pomislila, da sta avtizem in Michaelovo stanje povezana, pa vendar je bilo vredno poizkusiti. V bistvu sem ga kupovala že prej prijateljici, ki je imela raka na dojkah.

Michael se je odzval zelo dobro. Tudi učitelji so opazili spremembo. Nekega dne je stal poleg radiatorja, spil noni in mi rekel: "Mami, ali ni smešno kako te sok takoj razvedri?" Takrat sem vedela, da je noni sok tisto, kar smo iskali dolga leta.

Da skrajšam zgodbo; Michael je maturiral in imel na proslavi zaključni govor. Zelo smo hvaležni Bogu za zgodbo o noniju in avtizmu v časopisu, saj brez nje ne bi bili tako srečni, kot smo sedaj. Upam, da bo moja izkušnja pomagala tudi drugim.

 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.