Noni logo
Kaj je noni?Zgodovina Noni sadeža skozi tisočletjaZnanstvene raziskave Noni rastlineIzkušnje ljudi z NonijemPogosta vprašanja in odgovoriKontakt
Izkušnja Noni novičke  


Koncentracija / hiperaktivnost


Avtor: Kathy Deuney
()
Naslov: Primanjkljaj pozornosti in motnja hiperaktivnosti (ADHD)

Črta

Ime je Kathy. Moj sin ima težave s koncentracijo, hiperaktivnostjo in agresivnostjo. Šola, v katero je hodil, se ni mogla spopadati z otroci, kot je bil David.

David je bil v šoli zelo agresiven, ker se mu je videlo tudi v očeh. Po dveh letih je rekel: "Dovolj imam! Nočem več hoditi v to šolo!". Tako sva se skupaj s svetovalcem odločila, da ga prepišem v drugo šolo.

Čeprav je jemal zdravila, je imel David še vedno ogromne težave. Jemal je 8 tablet na dan. Prve tablete, ki smo jih preizkusili, niso pomagale. V bistvu so ga naredile še bolj agresivnega. Potem smo prešli na druge tablete. Hodil je na terapije, da bi ugotovili zakaj ima venomer težave s policijo. Tudi ocene so se mu zelo poslabšale.

Skupaj z Davidom sva se odločila, da preizkusiva Noni sok. Takoj sem opazila spremembe. Čez nekaj tednov se je začela šola in komaj sva čakala, da bova videla, če bo še kdo drug opazil spremembe. Ena od učiteljic me je vprašala: "Koga ste oblekli v Davidova oblačila?". Bila sem navdušena! Potem pa sva naenkrat ostala brez Noni soka. Trajalo je dva tedna, dokler ni prišla nova pošiljka. Nekega dne me kliče Davidov učitelj, naj pridem po sina v šolo. Nekaj ga je razburilo in začel je prevračati stole.

Naslednji dan je prišla nova pošiljka Noni soka. Davidovo stanje se je takoj izboljšalo. Ocene so se zvišale na 4 in 5. Dobil je celo najvišjo oceno v svojem razredu.

Nekega dne sem imela priložnost govoriti z Davidovim trenerjem hokeja. Zelo je pohvalil Davidov napredek. Tudi drugi starši so ga opazili. Rekla sem: "Ja. Res ni bil dostikrat kaznovan."

Zdravniku sem povedala za Noni. Na začetku je sicer izgovarjal "Nuni", vendar po branju letakov in raziskavah na internetu je začel besedo izgovarjati pravilno: "Noni".

David jemlje danes 3-4 tablete na dan. Zdravnik je predlagal da poleti zmanjšamo na eno tableto.

Ta zgodba se je začela, ko je bi David star 9-10 let. Sedaj je star 13 let in pol.

P.S. David je sedaj srečen, se veliko smeje in ima tiste iskrice v očeh.

Ravnokar sva ugotovila, da ima David jamice v licih, ko se nasmeje.









 

Informacije na tej strani so izključno informativne narave in niso namenjene diagnozi oziroma zdravljenju bolezni. O zdravljenju katerekoli bolezni se posvetujte z zdravnikom ali terapevtom. Stran ni neposredno namenjena medicinskim nasvetom. Ne prevzemamo nobene odgovornosti če se odločite spremeniti ali začeti zdravljenje. Vse izjave, izsledki in dejstva so izključno informativne narave. Nekatere izjave so spremenjene, vendar ne potvorjene ali izmišljene. Ne spreminjajte zdravljenja brez posvetovanja z zdravnikom.